Vad är en knutkudde eller knot kudde pillow?

Vad är en knutkudde eller knot kudde pillow?

Knutkudden är ett helt nytt designkoncept som blandar modern skandinavisk minimalism med traditionella knutstilar. Knutkudden har ett spännande ursprung och en gedigen anknytning till traditionell knytkonst. För att fullt ut förstå konstverket av knutkudden eller knot pillow eller knot kudde, måste man förstå det spännande sambandet mellan traditionell knytkonst och skandinavisk minimalism i det norientaliska hemmet! 

Ett resultat av skandinavisk minimalism

Hur kan man definiera den skandinaviska inredningsstilen? Jo, stilen är ofta ljus och använder vit som primärfärg med smakfullt djärva accentfärger. Stilen har sitt ursprung i den ”modernistiska” inredningstrenden som ursprungligen uppstod på 1950-talet och växte långsamt men säkert till att bli en populär inredningstrend i Europa – även år 2021 är stilen populär. Den modernistiska rörelsen fokuserade på rena linjer och neutrala paletter i motsats till den skandinaviska designen som istället fokuserade på en ljus och mysig atmosfär, en effekt av de kalla och korta vinterdagarna i Norden. Den minimalistiska skandinaviska stilen fick ett mycket stort genomslag i hela Skandinavien och har sedan dess utvidgats till fler närliggande regioner. Stilen har genom åren kommit att utvecklas till att även inkludera ljusare färger, öppna ytor och en mer upplyst ljussättning för att motverka de långa vinternätterna. När stilen utvecklades blev den förenklad och centrerad kring minimalism och tanken "mindre är mer" började manifestera sig. Detta manifest applicerades över hela den skandinaviska inredningsstilen - mindre prydnad, mindre röran och ännu mindre färg. I stället blev nu fokus på stilrena strukturer och lätt applicerade accentfärger. De minimalistiska tendenserna medförde att den skandinaviska stilen ökade funktionaliteten i utrymmen med öppen planlösning. Det som tidigare bara var ett vardagsrum kunde nu bli ett mycket mångsidigt område som skulle kunna tjäna valfritt antal behov. Det blev en mycket ren och praktisk enkel miljö.


Knutkudden

Den hisnande skandinaviska stilen är oerhört inspirerade med sin briljanta färgkombination och enkla flexibilitet är det inget under att skandinavisk stil har fått genomslagskraft i Europa. 

Knutkudden är en innovativ uppfinning som blandar kreativiteten med den skandinaviska stilen. Det är inte bara din genomsnittliga kudde utan ett unikt konstverk. Knutkudden är fullt funktionell, bekväm och bättre än typisk dekor. Det kan ge den perfekta "popen" till alla rum - den är perfekt för barn, vuxna, vardagsrum och sovrum. Varje knutkudde eller knot pillow är handgjord till perfektion för funktionalitet och en lyxigt elegant inredning för det norientaliska hemmet.

Knutkudden handlar om att ge ditt interiör ett unikt utseende och samtidigt erbjuda en omfattande palett av färger och texturer som kan anpassas till alla interiörer. Vårt mål är att vända på den traditionella kudde branschen genom att omdefiniera och erbjuda den en ny dimension. 

Klicka här för att köpa en knutkudde