Vem står bakom Norial?

Intresset för mattor

Jag heter Kalo Orfali. När jag var 22 år gammal så startade jag mitt egna varumärke inom mattor vid namn Noriental. Jag kände då att det saknades en viss typ av design med bra kvalité. Sedan dess har jag sålt hundratals mattor till människor över hela världen. Tanken med Noriental var att kombinera Nordiskt–Orientaliskt för att hitta en sammansmältningspunkt som jag kände saknades i det svenska hemmet. Ett matta var ett blankt canvas som kunde färgsättas och mönstras oändligt. Jag skapade min första kollektion och har även lyckas öppna egen butik i Kista Galleria i samarbete med The Bridge.

Hur tvättar man sin matta egentligen?

Idén till Norial uppstod då en kund frågade om jag kunde tvätta hennes mattor. Jag insåg då att det inte fanns något enkelt och smidigt sätt att tvätta sin matta på. Trots att mattor finns i varenda hem så har man endast två alternativ när det kommer till att tvätta sin matta. Man kan ta den till en kemtvätt som är dyrt och krångligt eller så kan man tvätta den själv vilket är både svårt, jobbigt och tidskrävande.
 
De flesta undviker därför att kontinuerligt tvätta sina mattor fastän det är där som smuts och andra bakterier oftast samlas. Vi tvättar det mesta i hemmet regelbundet. Varför inte mattor?

Ett hem som doftar gott

Norial är tillverkad i Sverige och har rengörande egenskaper och dofter som gör att din matta blir renare, fräschare och doftar gott redan efter 30 minuter. Norial kan även användas för att rena och fräscha upp  kläder, soffor, madrasser, gardiner, textiler, kakel och laminatgolv. Norial har även vissa fläckbortaggande egenskaper när den blandas med ättika eller vatten. Den tar inte bort de grovare fläckarna men har du spilt något mindre så är Norial skonsam mot dina möbler, mattor och miljön. 
 
Norial gör din matta ren, fräsch och väldoftande. Den innehåller naturliga salter och dofter och är tillverkad i Uppsala. Vi har fri frakt och fria returer på samtliga beställningar och förpackningen går att återvinna som papper. Norial är ekologiskt framställt och cruelty-free vilket betyder att den aldrig testats på djur.
 
Vänliga Hälsningar,
Kalo Orfali
Grundare
  • 1. Häll pulvret över mattan och vänta i minst 30 minuter.

  • 2. Dammsug sedan upp pulvret.

  • 3. Mattan är nu ren, fräsch och doftar gott!